onsdag den 25. maj 2016

Tilberedningsmetoder på bål

Bål er en god aktivitet, som indeholder meget science. Børnene kan hjælpe med at samle brænde "gå på legepladsen/i skoven og find de små pinde på jorden, der siger "knæk" når I brækker dem, de er gode til optænding.

Her er to metoder til at opbygge et bål:

Pyramide: kommer senere...

Pagode: kommer senere...

Jeg foretrækker selv pagode bål, da jeg føler jeg har styr på brændet og størrelsen på bålet, og nemt kan tilføje mere brænde.

Alle der har lavet brød og boller på bål, kender problematikken med at bollerne bliver brændt i bunden, sidder fast i bålpladen eller risten, og er svære at håndtere. Her er en genial måde, hvor du kan bage super lækre boller på bål med succes:

1 stor støbejernsgryde med låg fyldt med sand
1 metal tærteform
bagepapir

Læg bagepapir i formen, det må ikke rage op over siderne. Form bollerne og læg dem rundt i kanten af formen med mellemrum. Ingen boller i midten. Sæt formen ned i sandet i gryden og placer gryden med låg i bålet. Kig til bollerne, og drej dem evt. hvis varmen har fordelt sig ujævnt. Bag til bollerne er færdige, og nyd de lækre boller med en mælkebøtte marmelade, som du finder opskriften på her.






Du kan gøre det samme med tærter, det bliver super lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar